Hvordan Vælger man en Tibetansk Syngeskål?

Tibetanske klangskåle bliver mere og mere populære i dag. Oprindeligt blev de brugt for deres terapeutiske og helbredende egenskaber, men i dag er det ikke ualmindeligt at se dem brugt som simpelt dekorativt tilbehør. Ikke desto mindre er hver af disse skåle unik, og det ville være en forbrydelse at bruge dem udelukkende på grund af deres æstetik. Skålens overordnede udseende er naturligvis vigtigt under udvælgelsesprocessen, men for virkelig at vælge din syngeskål godt skal du gå endnu længere.

Med hvilket formål?

Før du vælger din syngeskål, anbefales det kraftigt at vide, hvorfor du ønsker at anskaffe dig en. Uanset om det er for at fungere som ledsager til meditationssessioner eller til brug under en massage, er hver skål unik og har derfor forskellige kvaliteter. Når du har dit mål for øje, er du nu klar til at begynde at lede efter en syngeskål, der passer til dine behov. Lad være med at skynde dig, valget af en skål er din sag og ingen andres! Det anbefales, at du selv afprøver syngeskålen og lader dig overraske af dens toner, af den energi, den frembringer, og af den atmosfære, den skaber. Der skal skabes en stærk og kraftfuld forbindelse mellem dig selv og din skål. Hvis du allerede har følt denne fornemmelse, mens du har lyttet til at få en skål til at “synge”, er du på rette vej. 

Skålkvalitet

De fleste mennesker er ikke i stand til at se forskel på en god og en dårlig syngeskål. Ikke fordi de er uvidende eller uuddannede, men simpelthen fordi teknologien i dag betyder, at vi kan lave skåle, der ligner to dråber vand, mens skåle, der er smedet, er formet i hånden.

Lad dig ikke narre, og uddan dig selv, før du køber din syngeskål. Sørg for, at det er en håndlavet model og ikke en maskinfremstillet. 

Jeg indrømmer dog, at en skål, der er fremstillet på fabriksbånd, kan give en helt fin lyd, og dens anvendelse kan også give flere fordele. Personligt kan jeg godt lide at tænke, at jeg ved at vælge en syngeskål får et unikt objekt med en historie, et objekt, som vil være en del af min hverdag, og derfor skal jeg føle mig godt tilpas og være tryg. Jeg ville ikke kunne få denne form for følelse med en skål, der fås i tusindvis af eksemplarer. 

Musiknoten/tonen

Den vigtigste del af en syngeskål er netop det – dens “sang”. Det er stadig behageligt og overraskende at opdage skålens tonalitet, men nogle gange kan vi blive skuffede. Hver skål er unik, og da den bliver slået i hånden, er det hver gang en overraskelse at finde ud af, om den endelige lyd, som skålen frembringer, er af god kvalitet eller ej. Hvis vibrationerne forsvinder for hurtigt, eller hvis den producerede lyd er for stille, betyder det, at kvaliteten af din skål ikke er i orden. En syngeskål af god kvalitet er kraftfuld, og dens vibrationer skal give genlyd i hele din krop.

Der er ikke en tone, der er mere effektiv end en anden, og også her handler alt om følelser og personlige følelser. At se, hvordan din krop reagerer på bølgerne, eller hvordan dine følelser direkte påvirkes af den producerede lyd, er en kompliceret opgave i starten, men når du får erfaring, vil du straks vide, hvilken slags skål du er tiltrukket af.

Du må ikke miste håbet for hurtigt, mens du forsøger at få din skål til at synge. Nogle kræver meget specifik opmærksomhed og vil først “synge” efter et vist tidsrum. Du skal give dig tid til at skabe denne forbindelse mellem dig og din skål, hvilket kan tage flere minutter eller endda flere dage!

Hvis du allerede ejer flere syngeskåle, kan du spille dem sammen. Da hver skål er forskellig, er kombinationerne og mulighederne praktisk talt uendelige. Uanset om det er til healing, meditation eller massage, vil du kunne kombinere flere syngeskåle og skabe harmoni og en ægte tryg havn.

Generelt udseende

Jeg er klar over, at jeg tidligere i denne artikel har forklaret, at skålens overordnede udseende ikke bør påvirke dit valg. Jeg vil dog gerne præcisere mine kommentarer en smule.  

Skålens udseende behøver ikke at være en afgørende faktor, men det er alligevel en faktor, der skal tages i betragtning. Ingen ønsker at have en genstand i deres hjem, som gør dem utilpas. Ud over at skabe harmoni med dig selv gennem de toner, der produceres, skal genstanden også fremstå harmonisk i det hele taget i dine øjne. Det bør ikke genere dig under dine meditationssessioner, og dets udseende og struktur bør passe til dig.

Igen er dette et helt personligt valg, og ingen kan vælge en syngeskål, der passer bedst til dig, bedre end du selv.

Chakras og ønskede virkninger

Vores krop er sammensat af chakraer. Det er vitale punkter, som giver os mulighed for at trække den energi, som vi har brug for, for at vores krop og sjæl kan fungere godt. Der er 7 i alt, og hvert enkelt påvirker en specifik del af din krop og dit sind. De 7 chakraer er justeret langs hele din rygsøjle, så når vi taler om den centrale energikanal, er det herfra, at din kropslige og åndelige energi trækker al sin styrke. 

Langt de fleste tibetanske klangskåle er lavet af en legering af 7 forskellige metaller: kobber, tin, jern, bly, kviksølv, sølv og guld. Hvert af disse metaller er symbolsk forbundet med et af vores chakraer, og det er derfor, at når de er samlet, vil lyden fra disse syngeskåle 

Jeg vil forsøge at opsummere betydningen af hvert af disse chakraer:

De 7 chakraer i den menneskelige krop

7 chakras -blog post - mysingingbowl

-Rod chakra : Det er placeret på perineal niveau, dets element er jord og er repræsenteret ved farven rød. Det omfatter, hvordan du har det med alt omkring dig, din sikkerhed og dine daglige omgivelser.

-Hara chakra: Den befinder sig lige under navlen, og dens element er luft og repræsenteres af farven orange. Det omfatter alle ting, der er forbundet med menneskelig nydelse: mad, sex og endda kunst.

-Solar plexus chakra: Den er placeret i solar plexus-området (som navnet antyder), og dens element er ild og repræsenteres af farven gul. Det omfatter alt, hvad der har med selvtillid og selvværd at gøre.

-Hjerte chakra: Den befinder sig midt på brystet, er elementet luft og er repræsenteret ved farven grøn. Det omfatter alt, hvad der er forbundet med kærlighed (til dig selv og andre) og medfølelse.

-Hals chakra: Det ligger lige under halsen, og dets element er æteren og er repræsenteret ved farven blå. Det omfatter alt, hvad der er forbundet med udtryk, ærlighed og kommunikation med andre.

Pande chakra: Den er placeret midt i panden og er repræsenteret af farven indigo. Den omfatter alt, hvad der er forbundet med sindet, intuition og den sande opfattelse af tingene.

-Krone chakra: Det befinder sig øverst på hovedet og er repræsenteret ved farven violet. Den omfatter alt, hvad der er forbundet med universet og den overordnede forbindelse med andre energier.

Den energi og de bølger, der produceres af klangskåle, vil påvirke nogle chakraer mere direkte end andre. Det er derfor vigtigt at vide, hvilket formål du ønsker at anskaffe dig en tibetansk syngeskål. En skål påvirker dog ikke et enkelt chakra, det er en harmoni der etableres, og flere chakraer kan stimuleres på samme tid. Endnu engang kommer alting an på personlig følelse – lyt til din krop og lad dig styre af dine følelser.

Sammenfattende

At vælge en skål er en personlig beslutning, som kun du selv kan træffe. Lyt til dine følelser, mens du lytter til en skål, der “synger” for første gang… Lad dig rive med af den harmoni og atmosfære, som den skaber. En syngeskål er et meget mere personligt objekt, end det ser ud til, og I vil dele mange øjeblikke sammen. Den skal passe perfekt til dig, og hvis det ikke er tilfældet, er der ingen grund til at forsøge. Tøv ikke og lad dig rive med af dine følelser. Dette er helt sikkert DET bedste råd at følge, når du skal vælge din syngeskål.

Skriv et svar